Pogosto zastavljena vprašanja

Radi bi vam zagotovili najboljše izkušnje in vam pomagali pri vsakem koraku vaše poti. Razumemo, da se občasno pojavijo vprašanja, zato smo tu, da vam olajšamo iskanje odgovorov. Naš cilj je zagotoviti jasne in celovite odgovore, ki vam bodo pomagali bolje razumeti naše storitve in izdelke.

Spodaj boste našli seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj, skupaj z izčrpnimi odgovori, ki vam bodo pomagali pri navigaciji skozi vse, kar morate vedeti. Če se vaše vprašanje ne pojavi na tem seznamu nas kontaktirajte. Vaše zadovoljstvo je naša prednostna naloga, zato smo tukaj, da vam pomagamo pri vsem, kar potrebujete.

Prepričani smo, da boste z našo pomočjo hitro našli želene odgovore in se sproščeno potopili v vašo izkušnjo z nami.

Koliko stane izdelava spletne strani?

Cena izdelave spletne strani je odvisna od različnih dejavnikov, kot so zahtevnost oblikovanja, funkcionalnosti, število strani in drugi posebni zahtevki, ki jih imate. Vsak projekt je edinstven in zahteva individualen pristop.

Naš cilj je zagotoviti prilagojeno rešitev, ki bo izpolnila vaše potrebe in pričakovanja. Če želite prejeti natančno oceno stroškov za vaš projekt, vas vabimo, da stopite v stik z nami. Sestavili vam bomo prilagojeno ponudbo, ki bo odražala vaše cilje in proračun.

Ne glede na to, ali potrebujete preprosto spletno stran ali kompleksno spletno trgovino, smo tu, da vam pomagamo uresničiti vaše spletne cilje.

Kako plačam izdelavo spletne strani?
 • Plačilo preko bančnega računa: S to možnostjo lahko poravnate celoten znesek ali se odločite za plačilo v dveh obrokih. Pri plačilu v dveh obrokih plačate 50% avansnega plačila ob potrditvi naročila, preostalih 50% pa po zaključku projekta.
 • Obročno plačilo preko sistema 1stavno: Za dodatno fleksibilnost in enostavnost lahko izberete obročno plačilo preko sistema 1stavno. S to možnostjo lahko storitev plačate v več enakih obrokih v dogovorjenem obdobju. Za več informacij o pogojih obročnega plačila nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali najti rešitev, ki ustreza vašim finančnim potrebam.

  Ne glede na izbrani način plačila, bodite prepričani, da smo posvečeni zagotavljanju varnega, zanesljivega in preglednega procesa plačila za vaše popolno zadovoljstvo.

  Kako plačam vaše ostale storitve?

  Naše ostale storitve, ki se izvajajo po potrebi in na podlagi porabljenega časa, vključujejo različne dejavnosti, kot so fotografiranje, oblikovanje, tehnična podpora, oglaševanje in podobno. Za te storitve bomo izračunali število ur, porabljenih za vaš projekt, in vam nato poslali račun z ustrezno zaračunanim zneskom.

  Naš cilj je zagotoviti preglednost in pravičnost pri zaračunavanju storitev, zato bomo vsa opravljena dela natančno dokumentirali in vam zagotovili transparenten pregled porabljenega časa.

  Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije o načinu zaračunavanja naših storitev, nam prosim sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali.

  Koliko traja izdelava spletne strani?

  Čas, potreben za izdelavo spletne strani, se razlikuje glede na obseg projekta in njegovo zahtevnost. Enostavnejše spletne strani lahko izdelamo v nekaj dneh, medtem ko lahko za bolj kompleksne projekte, kot so spletne trgovine ali večfunkcijske platforme, izdelava traja nekaj več časa.

  Pomembno je, da se zavedate, da je izdelava kakovostne spletne strani proces, ki zahteva čas in skrbno načrtovanje. Med procesom izdelave ohranjamo odprto komunikacijo, da zagotovimo, da so vaše potrebe zadovoljene in da je končni izdelek v skladu z vašimi pričakovanji.

  Ko se dogovorimo o podrobnostih projekta, vam bomo zagotovili natančnejšo oceno časovnega okvira za izdelavo vaše spletne strani, tako da boste lahko imeli realistična pričakovanja glede časovnega razporeda.

  Ali delate tudi celotno grafično podobo za podjetja?

  Da, zagotovo! Poleg izdelave spletnih strani nudimo tudi celostno grafično oblikovanje za podjetja. To vključuje oblikovanje logotipov, vizitk, brošur, letakov, embalaže, spletnih oglasov in drugih marketinških materialov. Naš cilj je zagotoviti celovito in dosledno grafično podobo, ki bo odražala vaše podjetje in privabljala pozornost vaših strank. Če imate kakršnakoli vprašanja ali če želite izvedeti več o naših grafičnih storitvah, nam prosim sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali.

  Ali lahko po izdelavi spletne strani sam urejam vsebine na njej?

  WordPress je odlična izbira za upravljanje s spletnimi vsebinami, saj je enostaven za uporabo in ponuja široko paleto funkcij ter možnosti prilagajanja. Z uporabo WordPressa vam lahko omogočimo, da samostojno urejate in posodabljate vsebine na vaši spletni strani, ne glede na to, ali gre za besedilo, slike, videoposnetke ali druge vsebinske elemente.

  Ko bo vaša spletna stran zgrajena v WordPressu, vam bomo zagotovili prijavo v upravljalnik vsebin, kjer boste imeli dostop do vseh orodij za urejanje in upravljanje vsebin na vaši spletni strani. S pomočjo intuitivnega uporabniškega vmesnika boste lahko hitro in enostavno upravljali svojo spletno stran, brez potrebe po posebnem znanju programiranja ali oblikovanja.

  Če imate kakršnakoli vprašanja o uporabi WordPressa ali če želite izvedeti več o tem, kako lahko prilagodimo vašo spletno stran, nam prosim sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali.

  Ali lahko po izdelavi spletne strani sam urejam vsebine na njej?

  WordPress je odlična izbira za upravljanje s spletnimi vsebinami, saj je enostaven za uporabo in ponuja široko paleto funkcij ter možnosti prilagajanja. Z uporabo WordPressa vam lahko omogočimo, da samostojno urejate in posodabljate vsebine na vaši spletni strani, ne glede na to, ali gre za besedilo, slike, videoposnetke ali druge vsebinske elemente.

  Ko bo vaša spletna stran zgrajena v WordPressu, vam bomo zagotovili prijavo v upravljalnik vsebin, kjer boste imeli dostop do vseh orodij za urejanje in upravljanje vsebin na vaši spletni strani. S pomočjo intuitivnega uporabniškega vmesnika boste lahko hitro in enostavno upravljali svojo spletno stran, brez potrebe po posebnem znanju programiranja ali oblikovanja.

  Če imate kakršnakoli vprašanja o uporabi WordPressa ali če želite izvedeti več o tem, kako lahko prilagodimo vašo spletno stran, nam prosim sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali.

  Zakaj je SEO pomemben za mojo spletno stran?

  SEO (Search Engine Optimization) ali optimizacija za iskalnike je ključnega pomena za vašo spletno stran iz več razlogov:

  • Povečanje vidljivosti: Dober SEO pripomore k temu, da se vaša spletna stran pojavi višje na seznamih rezultatov iskanja v iskalnikih, kot je Google. S tem se poveča verjetnost, da bo vaša spletna stran opazna potencialnim obiskovalcem.
  • Povečanje prometa: Ko je vaša spletna stran bolje uvrščena v iskalnih rezultatih, bo privabila več obiskovalcev. Več obiskovalcev pomeni večjo možnost za pridobitev novih strank, prodajo izdelkov ali storitev ter povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke.
  • Izboljšanje uporabniške izkušnje: SEO ne vpliva le na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih, temveč tudi na uporabniško izkušnjo. Optimizacija spletnega mesta za hitrost nalaganja, mobilno prijaznost in uporabniku prijazno navigacijo lahko izboljša izkušnjo obiskovalcev vaše spletne strani, kar lahko vodi v večjo zadovoljstvo in zvestobo strank.
  • Kvalificiran promet: Ljudje, ki prihajajo na vašo spletno stran prek iskalnikov, pogosto iščejo specifične informacije ali rešitve za svoje težave. Če je vaša spletna stran dobro optimizirana, boste privabili kvalificiran promet, tj. obiskovalce, ki so že zainteresirani za vaše izdelke ali storitve.
  • Konkurenčna prednost: Če vaša spletna stran dosega visoko uvrstitev v iskalnikih, boste imeli prednost pred konkurenco. Visoko uvrščanje v iskalnikih pomeni, da bodo potencialni kupci prej naleteli na vašo spletno stran kot na spletno stran konkurenčnega podjetja.

   V skladu s tem je SEO ključnega pomena za uspeh vaše spletne strani in poslovanja na spletu. Z ustrezno optimizacijo lahko dosežete večjo prepoznavnost, promet in konverzije ter s tem povečate uspeh vašega podjetja.

   Kako lahko povečam promet na svoji spletni strani?

   Povečanje prometa na spletni strani zahteva kombinacijo strategij in pristopov. Tu je nekaj ključnih načinov, kako lahko povečate promet na svoji spletni strani:

   • SEO (Optimizacija za iskalnike): Optimizacija vaše spletne strani za iskalnike (SEO) je ključnega pomena za povečanje organskega prometa. To vključuje optimizacijo ključnih besed, strukture spletne strani, hitrosti nalaganja strani, mobilno prijaznost in pridobivanje kakovostnih povratnih povezav.
   • Vsebina visoke kakovosti: Redno objavljanje visokokakovostnih vsebin na vaši spletni strani (blogi, članki, vodiči, infografike, video vsebine itd.) lahko privabi več obiskovalcev in izboljša vašo avtoriteto na spletu.
   • Družabni mediji: Uporabite družabne medije, kot so Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn in drugi, za promocijo vaše vsebine in povečanje zavedanja o vaši blagovni znamki. Aktivno sodelovanje na družabnih medijih in deljenje vsebin lahko poveča promet na vaši spletni strani.
   • E-poštni marketing: Z uporabo e-poštnega marketinga lahko redno komunicirate s svojo ciljno publiko in jih vabite na vašo spletno stran s pomočjo promocijskih e-poštnih sporočil, novice, ponudbe in druge koristne vsebine.
   • Plačljivo oglaševanje: Plačljivo oglaševanje, kot so Google Ads, Facebook oglaševanje, LinkedIn oglaševanje itd., vam omogoča, da dosežete ciljno publiko z oglasi, ki se prikazujejo na relevantnih platformah. To je učinkovit način, da pritegnete več obiskovalcev na vašo spletno stran.
   • Gostovanje gostujočih objav: Sodelovanje s povezanimi spletnimi mesti in objavljanje gostujočih vsebin lahko poveča promet na vaši spletni strani in izboljša vašo spletno prisotnost.

    Z združevanjem teh pristopov lahko dosežete trajnostno rast prometa na vaši spletni strani in izboljšate uspeh vašega podjetja na spletu. Pomembno je, da redno spremljate rezultate in prilagajate svoje strategije glede na učinkovitost.

    Kaj je domena?

    Domena je edinstvena identifikacija spletnega mesta na internetu. V bistvu je to naslov, ki ga uporabniki vpišejo v svoj spletni brskalnik, da bi dostopali do določene spletne strani. Domena je sestavljena iz dveh glavnih delov: imena domene in domenskega končnika.

    • Ime domene: To je del domene, ki ga običajno sestavlja ime podjetja, organizacije, blagovne znamke ali pa je lahko tudi opisna beseda. Na primer, v domeni “google.com” je “google” ime domene.
    • Domenski končnik: To je končni del domene, ki sledi imenu domene in običajno označuje vrsto organizacije ali geografsko lokacijo. Na primer, v domeni “google.com” je “.com” domenski končnik, ki kaže, da gre za komercialno spletno mesto.

     Domena deluje kot človeško berljiv naslov, ki omogoča enostavno dostopanje do spletnih mest na internetu. Poleg tega ima domena tudi pomembno vlogo pri gradnji blagovne znamke, saj lahko ustvarja prepoznavnost in zaupanje med obiskovalci spletnega mesta. Pomembno je, da izberete primeren in enostaven za zapomniti domenski naslov za vaše spletno mesto, ki odraža identiteto in cilje vašega podjetja.

     Kaj je SSL certifikat?

     SSL certifikat (Secure Sockets Layer) je digitalni certifikat, ki vzpostavlja šifrirano povezavo med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Ta šifrirana povezava omogoča varno prenos podatkov med uporabnikom in spletnim mestom, kar preprečuje, da bi zlonamerni uporabniki prestregli ali spreminjali podatke med prenosom.

     Glavne funkcije SSL certifikata vključujejo:

     • Zaščita podatkov: SSL certifikat šifrira podatke, ki se prenašajo med spletnim strežnikom in uporabnikom, kar preprečuje nepooblaščen dostop do občutljivih informacij, kot so gesla, osebni podatki, finančne informacije itd.
     • Preverjanje identitete: SSL certifikat vsebuje informacije o identiteti spletnega mesta, ki jih preveri in potrdi certifikacijsko telo. To pomaga uporabnikom, da se prepričajo, da so povezani s pristnim spletnim mestom in ne s ponarejenim ali goljufivim mestom.
     • Povečanje zaupanja: Spletna mesta, ki imajo nameščen SSL certifikat, imajo prednost pri uporabnikih, saj se pojavijo kot varna in zaupanja vredna. To lahko izboljša uporabniško izkušnjo in poveča zaupanje uporabnikov v vaše spletno mesto.

      Uporaba SSL certifikata je še posebej pomembna za spletne trgovine, banke, socialna omrežja in druga spletna mesta, ki zbirajo občutljive informacije od uporabnikov. Poleg tega mnogi spletni brskalniki zdaj označujejo spletna mesta brez SSL certifikata kot “nevarna”, kar lahko negativno vpliva na obiskovalce in zaupanje v vaše spletno mesto.

      Kaj je spletno gostovanje?

      Spletno gostovanje je storitev, ki omogoča shranjevanje spletnih vsebin, kot so HTML datoteke, slike, videoposnetki, podatkovne baze in drugi vsebinski elementi, na spletnem strežniku, ki je dostopen prek interneta. Drugače povedano, spletno gostovanje omogoča, da je vaše spletno mesto dostopno na spletu.

      Glavne funkcije spletnega gostovanja vključujejo:

      1. Shranjevanje datotek: Spletno gostovanje omogoča shranjevanje vseh datotek, ki sestavljajo vaše spletno mesto, na spletnem strežniku. To vključuje HTML datoteke, CSS, JavaScript, slike, videoposnetke in druge vsebine.

      2. Dostopnost: Spletno gostovanje omogoča, da je vaše spletno mesto dostopno prek interneta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, kar omogoča obiskovalcem, da kadarkoli dostopajo do vaše spletne strani.

      3. Stabilnost: Storitve spletnega gostovanja ponujajo stabilno in zanesljivo infrastrukturo strežnikov, ki omogoča nemoteno delovanje vašega spletnega mesta brez izpadov.

      4. Podpora za podatkovne baze: Večina ponudnikov spletnega gostovanja omogoča tudi gostovanje podatkovnih baz, ki se uporabljajo za shranjevanje dinamičnih vsebin, kot so blogi, spletne trgovine, forumi itd.

      5. Podpora za e-pošto: Spletno gostovanje običajno vključuje tudi storitve e-pošte, ki omogočajo ustvarjanje e-poštnih naslovov, povezanih s vašo domeno.

      Obstaja več vrst spletnega gostovanja, vključno s skupnim gostovanjem, virtualnimi strežniki (VPS), strežniki z dedičnimi viri in oblakom, vsaka s svojimi značilnostmi in cenovnimi razponi. Izberete lahko tisto, ki najbolje ustreza potrebam vašega spletnega mesta in vašim finančnim zmožnostim.

      Kaj vse potrebujem za aktivno spletno stran?

      Za ustvarjanje in vzdrževanje aktivne spletne strani potrebujete več različnih elementov in storitev. Tu je seznam nekaterih ključnih komponent:

      • Domena: Potrebujete registrirano domeno, ki bo edinstven naslov vaše spletne strani na internetu (npr. mojaspletnastran.com).
      • Spletno gostovanje: Potrebujete spletno gostovanje, ki omogoča shranjevanje vsebin vaše spletne strani na spletnem strežniku in njihovo dostopnost na spletu.
      • Spletno oblikovanje: Potrebujete oblikovanje vaše spletne strani, vključno z izbiro vizualne podobe, postavitvijo vsebin, uporabo barv, tipografijo in drugimi oblikovalskimi elementi.
      • Razvoj spletnih vsebin: Potrebujete razvoj vsebinskih elementov vaše spletne strani, kot so besedilo, slike, videoposnetki, grafike itd.
      • Programiranje in razvoj: Če potrebujete posebne funkcionalnosti ali interaktivne elemente na vaši spletni strani (npr. spletna trgovina, obrazci za stik, prijava uporabnikov), boste morda potrebovali tudi razvoj programske opreme.
      • SSL certifikat: Priporočljivo je, da vaša spletna stran uporablja SSL certifikat, ki zagotavlja varno povezavo med strežnikom in obiskovalci spletne strani.
      • Optimizacija za iskalnike (SEO): Za izboljšanje vidnosti vaše spletne strani v iskalnikih, kot je Google, potrebujete optimizacijo za iskalnike, ki vključuje optimizacijo ključnih besed, meta opisov, URL-jev, strukture spletnega mesta itd.
      • Upravljanje vsebin (CMS): Za enostavno upravljanje vsebin na vaši spletni strani potrebujete upravljalni sistem vsebin (CMS), kot je WordPress, Joomla, Drupal itd.
      • Oglaševanje in promocija: Za povečanje prometa in prepoznavnosti vaše spletne strani lahko potrebujete tudi različne marketinške strategije, vključno s plačljivim oglaševanjem, družbenimi mediji, e-poštnim marketingom, vsebinskim marketingom itd.
      • Skrb za stranke in tehnična podpora: Za zagotavljanje zadovoljstva strank in reševanje morebitnih težav na spletni strani boste morda potrebovali tudi tehnično podporo in skrb za stranke.

       To so le nekatere od ključnih komponent, ki so potrebne za ustvarjanje in vzdrževanje aktivne spletne strani. Pomembno je, da vsako komponento pravilno načrtujete in izvedete, da dosežete želene rezultate in cilje vašega spletnega projekta

       Zakaj mi priporočate vzdrževanje spletne strani?

       Vzdrževanje spletne strani je ključnega pomena za zagotavljanje optimalnega delovanja vaše spletne prisotnosti in dolgoročnega uspeha vašega spletnega projekta. Tu je nekaj razlogov, zakaj je vzdrževanje spletne strani pomembno:

        

       • Zagotavlja varnost: Redno vzdrževanje spletne strani vključuje posodabljanje programske opreme, vključno z vtičniki, temami, CMS sistemom in drugimi komponentami, kar pomaga preprečevati varnostne ranljivosti in zmanjšuje tveganje za vdore in napade zlonamernih uporabnikov.
       • Optimizacija delovanja: Spletna stran potrebuje redno vzdrževanje, da ohranja optimalno delovanje in hitrost nalaganja. Optimizacija spletnega mesta lahko vključuje čiščenje nepotrebnih datotek, optimizacijo slik, kompresijo kode in druge tehnike za izboljšanje hitrosti in zmogljivosti.
       • Posodobitve vsebin: Redno posodabljanje vsebin na spletni strani pomaga ohranjati svežino in relevantnost vsebin ter zagotavlja, da obiskovalci vedno dobijo najnovejše informacije o vašem podjetju, izdelkih ali storitvah.
       • Izboljšuje uporabniško izkušnjo: Z rednim vzdrževanjem lahko izboljšate uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani, na primer z odpravljanjem napak, izboljšanjem navigacije, optimizacijo obrazcev za stik itd.
       • Ohranja spletno prisotnost konkurenčno: Spletna stran, ki je redno vzdrževana in posodobljena, bo bolj konkurenčna in privlačna za obiskovalce v primerjavi s spletnimi mesti, ki se ne posodabljajo redno.
       • Podpira SEO prizadevanja: Redno vzdrževanje spletne strani lahko prispeva k izboljšanju vidnosti vaše spletne strani v iskalnikih, saj iskalniki cenijo svežino in aktualnost vsebin ter dobro delujoče in varne spletne strani.

        Skupaj z vsemi temi koristmi redno vzdrževanje spletne strani pomaga ohranjati in krepitev vašo spletno prisotnost ter zagotavlja, da vaše spletno mesto ostaja učinkovito orodje za komuniciranje s strankami in doseganje poslovnih ciljev.